Η Κόνιτσα είναι μια όμορφη κωμόπολη, με ιστορία και μεγάλη παράδοση

Η περιοχή της Κόνιτσας

Καλώς ορίσατε στον ξενώνα «Το Τζάκι»

Η Κόνιτσα είναι μια όμορφη κωμόπολη, πρωτεύουσα ομώνυμης επαρχίας, με ιστορία και μεγάλη παράδοση. Η επαρχία της Κόνιτσας βρίσκεται στο πιό βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων και είναι εξαιρετικά ορεινή περιοχή.

Η ονομασία της Κόνιτσας της οποίας για άλλους μεν προέρχεται από παραφθορά της αρχαίας πόλης της ηπείρου κνωσός και για άλλους από ξένο ιδίωμα (σλαβικό) που σημαίνει αλογοπάζαρο, εμφανίζεται στην ιστορία την εποχή του Κωνσταντίνου Πωγωνάτου. Γνώρισε οικονομική άνθιση τα χρόνια του αλή πασά ο οποίος εξαιτίας του γεγονότος της καταγωγής της μητέρας του από την πόλη αυτή την έκανε διακομιστικό κέντρο προς τα βαλκάνια και την ευρώπη.

Η Κόνιτσα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη ανάμεσα από τον αώο ποταμό και τον ξεροπόταμο τοπόλιτσα, στους πρόποδες του βουνού «Γυμνάδι», ή «Νύμφη» κατά τους αρχαίους. Παλαιά χωριζόταν στην 'Ανω Κόνιτσα, που κατοικούσε η αριστοκρατεία και στην Κάτω Κόνιτσα που κατοικούσαν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι μετά την μικρασιατική καταστροφή του '22 και την μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων η πόλη γνώρισε και γνωρίζει οικονομική και εμπορική ανάπτυξη.

Κόνιτσα

Η Κόνιτσα είναι μια όμορφη κωμόπολη, με ιστορία και μεγάλη παράδοση.

Ξενώνας "Το Τζάκι", Κόνιτσα Ιωαννίνων - Τηλ. +30 26550 22867 Email. info@totzaki.gr